Hur använder jag wifi-samtal?

Vad är det?

Wifi-samtal låter dig ringa samtal med din mobiltelefon över ett wifi-nätverk. Du behöver ingen speciell mjukvara eller operatörsplaner och det stöds av alla större operatörer. De är praktiskt taget ingen skillnad mot att ringa över de nya LTE-nätverken och samtalsmottagaren ser fortfarande ditt mobiltelefonnummer. Om du är i ett område med dålig täckning, men bra wifi, kommer din telefon automatiskt att utnyttja wifi-nätverket du är ansluten till för att ringa. Samtal som görs med wifi räknas fortfarande mot din operatörs minutplan.

Varför bör jag använda det?

Om du befinner dig på en plats med dålig täckning och du ofta upplever att samtalen bryts eller om du inte kan ringa upp råder vi dig att aktivera wifi-samtal. På en del områden kan signalen vara svag, men om din enhet är ansluten till WeWorks wifi-nätverk kan du utnyttja funktionen wifi-samtal. Att aktivera wifi-samtal bör avsevärt förbättra möjligheten att ringa och ta emot samtal i den här typen av områden.

Stöder min telefon wifi-samtal?

Om du köpt din telefon under de senaste två åren stöder den till största sannolikhet wifi-samtal. Populära enheter som Apple iPhone och Samsung Galaxy-linjen stöder alla wifi-samtal. För att vara säker kan du följa stegen nedan för att bättre hitta inställningen för att aktivera wifi-samtal.

Hur aktiverar jag wifi-samtal?

Följ instruktionerna nedan för din enhet. Instruktioner finns bara för iOS och Android för tillfället, men om du har något annat mobiloperativsystem kan den här funktionen ändå stödjas.

iOS

Inställningar > Telefon > Wifi-samtal

Observera: din operatör kan be dig verifiera din primära adress för nödsituationer då 112 måste ringas. Alla 112-samtal dirigeras över mobilnätet, när det är möjligt, för att lokalisera platsen korrekt. Om mobilnätet inte är tillgängligt kommer platsen du angett att användas. En ofta förbisedd fördel med wifi-samtal är möjligheten att ringa nödsamtal när mobilnätssignalen är dålig eller saknas.

android

Observera: Beroende på din Android-enhet kan de här inställningarna vara på olika platser.

SAMSUNG GALAXY S

Inställningar > Trådlöst och nätverk > Mer... > Wifi-samtal

GOOGLE NEXUS

Telefon > Inställningar > Samtal > Konfigurera wifi-samtal