Hur ansluter och delar jag trådlöst till en Solstice tv-skärm i ett konferensrum?

Översikt

Solstice Pod by Mersive är en trådlös skärm som delar applikationer och underlättar trådlös delning av skärmar och samarbete. Upp till fyra användare kan ansluta till en och samma Solstice Pod och dela innehåll på deras Windows- eller MAC-datorer eller Android- eller iOS-baserad mobil enhet. Allt som krävs är en engångsinstallation av Solstice-klienten för att dela WeWorks konferensrum med en Solstice Pod installerad.

I denna guide kommer vi att använda ordet "display" för Solstice Pod och "skärm" för att beteckna vad displayen speglar till (antingen en tv eller en projektor).

Nedladdning och installation

Ladda ner och installera Solstice Pod-klienten här:

LADDA NER HÄR

Efter att den installerats:

  • Öppna klientapplikationen
  • Om du uppmanas, ange ditt namn

Ansluta till Display

Medan programmet körs:

  • Du bör se en lista med alla Solstice Pods på WeWorks globala nätverk som standard

Screen_Shot_2018-02-12_at_10.23.20_AM.png

  • Du kan begränsa listan genom att klicka på "Etiketter" längst upp till höger och filtrera efter ditt land, stad och/eller WeWork-plats.

                      Screen_Shot_2018-02-12_at_10.23.44_AM.png

  • Eller så kan du klicka på Sökrutan till vänster som Etiketter och leta efter din enhet efter namn

                      Screen_Shot_2018-02-12_at_10.24.14_AM.png

  • Klicka på din skärm när du hittat den och ange sedan "Skärmnyckeln" (lösenord med fyra tecken som visas längst ner till vänster på rumsskärmen)
  • Tryck på "Ok"

image10.png

  • Du bör nu vara ansluten till displayen
  • En ikon som representerar alla användare som anslutit visas i nedre vänstra hörnet av displayen.

Dela innehåll till displayen

  • Klicka på ”Skrivbord” under ”Dela något” att börja spegla skrivbordet till skärmen

image23.png

  • Klientfönstret ändras för att återspegla innehållet som delas nu

image24.png

Om du behöver dela ljud:

  • Klicka på reglaget bredvid ”Desktop Audio” och se till att volymen på skärmens högtalare höjs
    • Observera att Mac-användare uppmanas att installera en ljuddrivrutin - när den väl installerats kan du behöva starta om klienten för att audiostreamingen ska börja
  • När du streamar audio kan du styra volymen direkt på din dator

För att sluta dela:

  • Från fliken "Dela" väljer du "Sluta dela skrivbordet"
  • Om du vill förbli ansluten på Solstice Pod kan du snabbt börja dela igen om det behövs

För att koppla från:

  • Alla användare bör sluta dela
  • Klicka på knappen "Koppla från" i övre högra hörnet för att avsluta sessionen.
  • Det här rensar alla poster, loggar ut alla användare från sessionen och ändrar Skärmnyckeln för nästa sessionen.

Anpassa inställningar

  • Choose the “Settings” tab under “Control” on the bottom left corner of the Solstice Client
  • Det låter dig ställa in anpassade användarinställningar

image19.png

Härifrån kan du ändra följande:

  • Frekvensen av skärmnotiser från klienten
  • Ändra ditt skärmnamn (såsom det visas på skärmen och för andra användare som är anslutna till Pod)
  • Ställ in audio att delas automatiskt när du speglar
  • Ställ in appen att automatiskt leta efter uppdateringar när den startas

Observera att Solstice Directory Service Address är förkonfigurerat av WeWork för att garantera enkel displayåterhämtning och ska inte ändras.

Fliken "Möten" under "Kontroll" innehåller en del alternativ som är förkonfigurerade av WeWork för att garantera en konsistent upplevelse i alla konferensrum. De här kan inte ändras av användaren.

Dela med flera användare

Flera användare eller klientenheter kan ansluta till Pod när som helst!

När du ansluter innan något innehåll har delat kommer Skärmnyckeln att visas i mitten av skärmen, som vanligt.

Om innehåll redan har delats kommer Skärmnyckeln att visas flyktigt längs ner till vänster av skärmen efter att du valt din display och ombetts ange Skärmnyckeln.

När flera användare är anslutna: 

  • Klicka på fliken "Layout" till vänster för att ändra hur innehållet syns på skärmen
  • Klicka och dra en post för att ändra hur du vill att innehållet ska synas på skärmen.
  • Dra posten till rutan till vänster för att dölja, men inte ta bort den från sessionen, så att den kan återföras när som helst.

image5.gif

  • Att klicka på ikonen med de tre knapparna längst ner till vänster ger dig möjlighet att snabbt flytta allt innehåll på eller utanför skärmen, och att välja om du vill att innehållet ska anpassas automatiskt till ett rutmönster (förvalt alternativet)

image2.png

  • Att dra med musen över ikonerna längst ner visar dig vilka användare som representerar var och en av dem och hur många inlägg de har delat under sessionen.
  • Att klicka på en användares ikon ger dig möjligheten att visa, dölja eller radera alla användarens inlägg.

image13.gif

Dela med iOS

  • Ladda ner och installera Solstice-appen för Apple App Store via länken högst upp på denna sida
  • Ange ditt namn
  • Tryck på "Inställningar" och under fliken "Allmänt" anger du sds.wework.com i fältet "Solstice Discovery Service Adress"

                                                 sds_ios.png

  • Du kan tillämpa etiketter för att filtrera skärmar, eller söka efter din display
  • Välj en display från listan med upptäckta
  • Ange sedan Skärmnyckeln

image8.png image9.png image11.png

  • När du trycker på "Spegla skärm" kommer Solstice-appen att uppmana dig att aktivera Airplay och ansluta till Displayen
  • Följ anvisningarna för att ansluta. Du kan behöver ange Skärmnyckeln som Airplay-lösenord

image14.png image17.png image18.png

  • Du kan trycka på "Sluta spegla skärm" eller "Sluta dela allt" för att sluta dela till displayen, samtidigt som du förblir ansluten (så att du kan börja dela igen utan att ange skärmnyckeln igen)
  • För att avsluta sessionen trycker du på "Koppla från" uppe i högra hörnet och se till att inaktivera Airplay skärmspegling

image6.png

Dela med Android

  • Ladda ner och installera Solstice-appen för Google Play Store via länken högst upp på denna sida
  • Ange ditt namn
  • Tryck på "Inställningar" och under fliken "Allmänt" anger du sds.wework.com i fältet "Solstice Discovery Service Adress"
  • Du kan tillämpa etiketter för att filtrera skärmar, eller söka efter din display
  • Välj en display från listan med upptäckta
  • Ange sedan Skärmnyckeln

image16.png sds_android.png image1.png 

  • Genom att trycka på Spegla skärm, kan Android varna dig för att allt på telefonens skärm kommer att speglas.

image12.png image22.png

  • När du speglar din skärm kommer knappen i appens huvudfönster att ändras till "Sluta spegla skärm" och din telefons skärm kommer att synas i menyn "Kontroll" i appen (och menyn "Kontroll" hos alla andra som är anslutna till sessionen)

image7.png image20.png

  • Du kan trycka på "Sluta spegla skärm" eller "Sluta dela allt" för att sluta dela till displayen, samtidigt som du förblir ansluten (så att du kan börja dela igen utan att ange skärmnyckeln igen)
  • För att avsluta sessionen trycker du på "Koppla från" uppe i högra hörnet.

image15.png