Nie mam dostępu do zarządzania kontem. Dlaczego?

Tylko główny członek społeczności reprezentujący firmę ma dostęp do sekcji Zarządzanie kontem, co umożliwia mu wyświetlanie faktur, zarządzanie członkami zespołu i edytowanie danych rozliczeniowych. Najlepiej skorzystaj z przeglądarki Chrome i wykonaj następujące proste czynności:

1) Uruchom program Chrome.

2) Kliknij menu trzech kropek w prawym górnym rogu ekranu.Screen_Shot_2020-02-05_at_4.57.21_PM.png

3) Stuknij „Więcej narzędzi”.

4) Stuknij kolejno pozycje „Historia” i „Wyczyść dane przeglądania”.

5) W obszarze „Wyczyść dane przeglądania” zaznacz pola wyboru Pliki cookie i dane stron oraz Obrazy i pliki zapisane w pamięci podręcznej.

6) Za pomocą górnego menu wybierz ilość danych do usunięcia.

7) Stuknij „Wyczyść dane przeglądania”.

 

Możesz też otworzyć nową kartę w trybie incognito i zalogować się na stronie members.wework.com/login

Windows, Linux lub Chrome OS: naciśnij Ctrl + Shift + n.

Mac: naciśnij ⌘ + Shift + n.

Jeśli to nie zadziała, prześlij zgłoszenie do pomocy technicznej, a wówczas członek zespołu WeWork udzieli Ci pomocy.