Hoe kan ik bellen via wifi?

Wat is bellen via wifi?

Met bellen via wifi kun je met behulp van je mobiele telefoon bellen via een wifi-netwerk. Je hebt er geen speciale software of aparte mobiele bundel voor nodig en het wordt ondersteund door alle grote mobiele providers. Er is eigenlijk geen verschil met bellen via de nieuwe LTE-netwerken en alle mensen die je belt, zien gewoon je mobiele nummer. Als je op een locatie bent met slecht mobiel bereik maar een goed wifi-signaal, dan maakt je telefoon automatisch gebruik van het wifi-netwerk waarmee je verbonden bent om je oproep te plaatsen. Gesprekken via wifi tellen gewoon mee voor je bundel.

Waarom zou ik het gebruiken?

Als je op een locatie bent met een slecht mobiel bereik waar vaak de verbinding wegvalt of je helemaal niet kunt bellen, raden we je sterk aan om bellen via wifi in te schakelen. Op sommige locaties kan het signaal zwak zijn, maar als je mobiele apparaat is verbonden met het wifi-netwerk van WeWork, dan kun je gebruikmaken van bellen via wifi. Door bellen via wifi in te schakelen, heb je veel meer mogelijkheden om op dat soort locaties te bellen en gebeld te worden.

Ondersteunt mijn telefoon bellen via wifi?

Als je je telefoon in de afgelopen twee jaar hebt gekocht, biedt die vrijwel zeker ondersteuning voor bellen via wifi. Populaire apparaten zoals de iPhone van Apple en de Galaxy-telefoons van Samsung bieden allemaal ondersteuning voor bellen via wifi. Je kunt het controleren door onderstaande stappen te volgen om bellen via wifi in te schakelen.

Hoe schakel ik bellen via wifi in?

Volg onderstaande instructies voor je apparaat. Op dit moment hebben we alleen instructies voor iOS en Android, maar ook andere mobiele besturingssystemen bieden mogelijk ondersteuning voor deze functie.

iOS

Instellingen > Telefoon > Bellen via wifi

NB: je provider kan vragen om je primaire adres te verifiëren voor noodoproepen via 112. Alle 112-oproepen worden waar mogelijk via het mobiele netwerk geplaatst om die op de juiste wijze te routeren op basis van locatie. Als er geen mobiel netwerk beschikbaar is, wordt de opgegeven locatie gebruikt. Een voordeel van bellen via wifi dat vaak over het hoofd gezien wordt, is de mogelijk om noodoproepen te plaatsen als er geen of slecht mobiel bereik is.

ANDROID

NB: afhankelijk van je Android-apparaat kunnen deze instellingen zich op een andere locatie bevinden.

SAMSUNG GALAXY S

Instellingen > Draadloos & netwerken > Meer... > Bellen via wifi

GOOGLE NEXUS

Telefoon > Instellingen > Oproepen > Bellen via wifi configureren