Hoe kan ik draadloos een verbinding maken en delen met een Solstice-beeldscherm in een vergaderruimte?

Overzicht

De Solstice Pod van Mersive is een draadloze toepassing waarmee gebruikers draadloos een scherm kunnen delen en kunnen samenwerken. Er kunnen maximaal vier gebruikers verbinding maken met een enkele Solstice Pod en inhoud delen van hun Windows-pc, Mac-computer of mobiel apparaat met Android of iOS. Je hoeft slechts een keer de Solstice-client te installeren om de Solstice Pod in een WeWork–vergaderruimte te kunnen delen.

In deze gids gebruiken we het woord 'display' om te verwijzen naar de Solstice Pod en het woord 'scherm' voor de locatie waarop de inhoud wordt weergegeven (een tv of een projector).

Downloaden en configureren

Download en installeer de Solstice Pod-client hier:

HIER DOWNLOADEN

Nadat de installatie is voltooid:

  • Open de clientapplicatie
  • Voer je naam in als daar om gevraagd wordt

Verbinden met display

In de geopende applicatie:

  • Je krijgt standaard een lijst met alle Solstice Pods op het wereldwijde WeWork-netwerk te zien

Screen_Shot_2018-02-12_at_10.23.20_AM.png

  • Je kunt de lijst verkleinen door rechtsboven op 'Tags' te klikken en te filteren op land, stad en/of WeWork-locatie

                      Screen_Shot_2018-02-12_at_10.23.44_AM.png

  • Je kan ook op het zoekveld links naast Tags klikken en op naam naar je display zoeken

                      Screen_Shot_2018-02-12_at_10.24.14_AM.png

  • Klik op je display als je deze gevonden hebt en voer vervolgens de 'Screen Key' in (wachtwoord van vier tekens dat linksonder op het tv-/projectorscherm in de ruimte wordt weergegeven)
  • Druk op 'Ok'

image10.png

  • Je bent nu verbonden met de display
  • In de linkerbenedenhoek van het scherm verschijnt een pictogram voor elke gebruiker die verbinding gemaakt heeft

Inhoud delen naar display

  • Klik op 'Desktop' (bureaublad) onder 'Share Something' (iets delen) om je bureaublad te spiegelen naar het scherm

image23.png

  • In het clientvenster wordt nu aangegeven dat er inhoud wordt gedeeld

image24.png

Als je audio wilt delen:

  • Zet de schakelaar naast 'Desktop Audio' (audio bureaublad) aan en controleer het volume van de luidsprekers van het scherm.
    • Mac-gebruikers wordt gevraagd om een audiostuurprogramma te installeren. Als de installatie daarvan voltooid is, moet je de client opnieuw openen om audio te streamen
  • Bij het streamen van audio kun je het volume direct vanaf je computer regelen

Stoppen met delen:

  • Klik in het tabblad 'Share' (delen) op 'Stop Sharing Desktop' (stop delen bureaublad)
  • Je blijft met de Solstice Pod verbonden, dus je kan desgewenst snel weer beginnen met delen

Verbinding verbreken:

  • Alle gebruikers moeten stoppen met delen
  • Klik op de knop 'Disconnect' (verbinding verbreken) rechtsboven om de sessie te beëindigen.
  • Daardoor worden alle berichten gewist, worden alle gebruikers uitgelogd uit de sessie en wordt het schermwachtwoord veranderd voor de volgende sessie.

Aangepaste instellingen

  • Selecteer het tabblad 'Settings' (instellingen) onder 'Control' (besturing) in de linkerbenedenhoek van de Solstice-client
  • Daarmee kun je een aantal gebruikersvoorkeuren aanpassen.

image19.png

Hier kun je het volgende doen:

  • Frequentie van meldingen van de client op het scherm wijzigen.
  • Je schermnaam wijzigen (zoals die wordt weergegeven op het scherm en aan andere gebruikers die zijn verbonden met de Pod).
  • Instellen dat audio automatisch gedeeld wordt wanneer je spiegelt.
  • Instellen dat de app bij het opstarten automatisch controleert of er updates zijn.

Het adres van de Solstice Directory Service is vooraf door WeWork geconfigureerd zodat het gemakkelijk displays kan ontdekken; dit adres mag niet worden gewijzigd.

Het tabblad 'Meeting' (vergadering) onder 'Control' (besturing) bevat enkele opties die vooraf door WeWork zijn geconfigureerd om een consistente werking in alle vergaderruimtes te garanderen. Deze opties kunnen niet door de gebruiker worden gewijzigd.

Delen met meerdere gebruikers

Er kunnen meerdere gebruikers of clientapparaten tegelijk op de Pod worden aangesloten!

Als je verbinding maakt voordat er inhoud gedeeld is, verschijnt zoals gebruikelijk het venster voor het schermwachtwoord in het midden van het scherm.

Als er al inhoud wordt gedeeld, wordt het wachtwoordvenster kort weergegeven in de linkerbenedenhoek van het scherm nadat je je display hebt geselecteerd en je gevraagd werd het schermwachtwoord in te voeren.

Terwijl meerdere gebruikers zijn verbonden: 

  • Klik op het tabblad 'Layout' links om te veranderen hoe de inhoud op het scherm verschijnt.
  • Klik en sleep een bericht om de inhoud van het scherm opnieuw in te delen.
  • Als je een bericht naar het vak links sleept, wordt het verborgen in de weergave maar niet verwijderd uit de sessie, zodat je het altijd weer kunt terughalen.

image5.gif

  • Klik op het 'menu'-pictogram met de drie puntjes rechtsonder voor de optie om alle inhoud wel of juist niet op het scherm weer te geven en de mogelijkheid om de inhoud automatisch uit te lijnen op een raster (deze optie staat standaard aan).

image2.png

  • Beweeg de muis over de pionnen in de balk onderin om te zien welke gebruikers ze voorstellen en hoeveel berichten zij met de anderen in de sessie hebben gedeeld.
  • Klik op de pion van een gebruiker voor de optie om alle berichten van die gebruiker te tonen, verbergen of verwijderen.

image13.gif

Delen met iOS

  • Download en installeer de Solstice-app uit de Apple App Store via de link bovenaan deze pagina.
  • Voer je naam in.
  • Klik op het wieltje van 'Settings' en zorg dat je onder het tabblad 'General' de sitenaam: sds.wework.com invult in het veld 'Solstice Discovery Service Address'

                                                 sds_ios.png

  • Je kunt tags toepassen om displays te filteren, of direct naar je display zoeken
  • Kies een display uit de lijst 'Discovered' 
  • Voer het schermwachtwoord in.

image8.png image9.png image11.png

  • Als je op 'Mirror Screen' (scherm spiegelen) drukt, vraagt de Solstice-app je om Airplay in te schakelen en verbinding te maken met de display.
  • Volg de aanwijzingen om verbinding te maken. Het is mogelijk dat je het schermwachtwoord moet invoeren als wachtwoord voor Airplay.

image14.png image17.png image18.png

  • Je kunt op 'Stop Mirroring Screen' (stoppen met scherm spiegelen) of 'Stop Sharing All' (stoppen met alles delen) drukken om het delen naar de display te stoppen en toch verbonden te blijven (zodat je weer kunt gaan delen zonder het schermwachtwoord opnieuw te hoeven invoeren).
  • Als je de sessie wilt beëindigen, druk je op 'Disconnect' (verbinding verbreken) in de rechterbovenhoek. Vergeet niet om ook Airplay uit te schakelen.

image6.png

Delen met Android

  • Download en installeer de Solstice-app uit de Google Play Store via de link bovenaan deze pagina.
  • Voer je naam in.
  • Klik op het wieltje van 'Settings' en zorg dat je onder het tabblad 'General' de sitenaam: sds.wework.com invult in het veld 'Solstice Discovery Service Address'
  • Je kunt tags toepassen om displays te filteren, of direct naar je display zoeken
  • Kies een display uit de lijst 'Discovered' 
  • Voer het schermwachtwoord in.

image16.png sds_android.png image1.png 

  • Als je op 'Mirror Screen' (scherm spiegelen) drukt, kan Android waarschuwen dat alles op het scherm van je telefoon gespiegeld wordt.

image12.png image22.png

  • Tijdens het spiegelen van je scherm verandert de knop in het hoofdscherm van de app in 'Stop Mirroring Screen' (stoppen met scherm spiegelen) en verschijnt het scherm van je telefoon in het menu 'Control' (besturing) van de app (en het 'Control'-menu van alle anderen die met de sessie verbonden zijn).

image7.png image20.png

  • Je kunt op 'Stop Mirroring Screen' (stoppen met scherm spiegelen) of 'Stop Sharing All' (stoppen met alles delen) drukken om het delen naar de display te stoppen en toch verbonden te blijven (zodat je weer kunt gaan delen zonder het schermwachtwoord opnieuw te hoeven invoeren).
  • Als je de sessie wilt beëindigen, druk je op 'Disconnect' (verbinding verbreken) in de rechterbovenhoek.

image15.png