Kuinka käytän WiFi-puheluita?

Mikä WiFi-puhelu oikein on?

Voit soittaa matkapuhelimellasi WiFi-puheluja, kun olet WiFi-verkossa. WiFi-puhelujen soittamiseen ei tarvita erityistä ohjelmaa tai operaattoripakettia, ja kaikki suuret operaattorit tukevat niitä. WiFi-puhelut eivät poikkea olennaisesti uusissa LTE-verkoissa soitetuista puheluista, ja puhelun vastaanottaja näkee edelleen matkapuhelinnumerosi. Jos olet alueella, jossa matkapuhelinverkon peitto on huono mutta jossa on tehokas WiFi-verkko, puhelimesi hyödyntää puheluissa automaattisesti sitä WiFi-verkkoa, johon se on yhdistetty. WiFi-verkon kautta soitetut puhelut otetaan huomioon operaattorisi puhepaketin osalta.

Miksi käyttäisin WiFi-puheluja?

Suosittelemme WiFi-puhelujen käyttämistä, jos alueesi matkapuhelinverkon peitto on heikko ja puhelusi katkeavat usein (tai et voi soittaa puheluita lainkaan). Joissakin paikoissa signaali voi olla heikko, mutta jos matkapuhelimesi on yhdistetty WeWorkin WiFi-verkkoon, voit tehdä WiFi-puheluja. WiFi-puhelujen käyttöönotto parantaa merkittävästi mahdollisuutta soittaa ja vastaanottaa puheluja heikon kattavuuden alueilla.

Tukeeko puhelimeni WiFi-puheluja?

Jos olet ostanut puhelimesi parin viime vuoden aikana, puhelimesi tukee melko varmasti WiFi-puheluja. Kaikki suosituimmat laitteet – kuten Applen iPhonet ja Samsung Galaxy -malliston puhelimet – tukevat WiFi-puheluja. Voit varmistaa asian etsimällä WiFi-puhelujen käyttöönottoasetukset seuraavia vaiheita noudattamalla.

Kuinka otan WiFi-puhelut käyttöön?

Noudata seuraavia laitekohtaisia ohjeita. Ohjeet on annettu tällä kertaa vain iOS- ja Android-laitteille, mutta ominaisuutta saatetaan tukea, vaikka matkapuhelimessasi olisi eri käyttöjärjestelmä.

IOS

Asetukset > Puhelin > WiFi-puhelut

Huom.! Operaattorisi saattaa pyytää sinua varmentamaan ensisijaisen osoitteesi hätäpuheluja varten. Kaikki hätäpuhelut reititetään matkapuhelinverkon kautta, mikäli mahdollista, jotta ne reitittyvät oikein sijainnin perusteella. Jos matkapuhelinverkko ei ole käytettävissä, käytetään annettua sijaintia. Eräs WiFi-puhelujen usein unohdettu etu on mahdollisuus soittaa hätäpuheluita, kun matkapuhelinverkon signaali on heikko tai kuin verkkoa ei voi käyttää.

ANDROID

Huom.! Asetusten sijainti voi vaihdella käytettävän Android-laitteen mukaan.

SAMSUNG GALAXY S

Asetukset > Langaton & verkot > Lisää… > Wi-Fi-puhelut

GOOGLE NEXUS

Puhelin > Asetukset > Puhelut > Konfiguroi Wi-Fi-puhelut